Onderwijs

Aikido in Company heeft in opdracht van OTIB drie workshops Aikido & Techniek ontwikkeld.

1. Ontdekken van Techniek (Basis onderwijs)

Deze workshop kent een programma vol afwisseling en interactie met de kinderen. Er wordt gebruik gemaakt van filmpjes met onder andere een robot die balans moet leren, quizvragen en fysieke oefeningen. We gaan met techniek van het verleden, naar het heden en daarna nadenken over de toekomst. Vervolgens gaan de leerlingen door middel van aikidotechnieken met elkaar onderzoeken hoe eenvoudig je iemand uit balans kunt krijgen. De workshop wordt u kosteloos aangeboden door OTIB.

Deze workshops is geschikt voor het basisonderwijs (de groepen 5 t/m 8).

2. Toekomst en Techniek (Voorgezet onderwijs)

Deze workshop kan kosteloos worden aangevraagd bij OTIB en wordt gegeven op scholen zelf in de gymzaal. Een prikkelende en afwisselende workshop voor eerste of tweedejaars leerlingen uit het voortgezet onderwijs om een bredere kijk op techniek te krijgen: techniek is meer dan vieze handen krijgen! Zowel uitvindingen in het verleden als innovaties van de ‘stad van de toekomst’ komen in prachtig beeldmateriaal voorbij. De jongeren doen met aikidooefeningen ervaring op in het aanleren van vloeiend leren bewegen.

Deze workshop is geschikt voor het voorgezet onderwijs: VMBO, MBO, HAVO en VWO.

3. Beroepskeuze en Techniek (Voortgezet onderwijs)

Voor het voorgezet onderwijs is een nieuwe workshop ontwikkeld en wordt gratis aangeboden door OTIB. In het leerjaar dat de leerlingen een profiel keuze gaan maken, is dit een prachtige workshop om te beleven, daar het de reikwijdte van techniek in de maatschappij in zijn volheid laat zien. De workshop demonstreert dat techniek verder gaat dan je denkt. We schakelen tussen zorg en techniek vanuit verschillende invalshoeken. De leerlingen leren anders te reageren op een aanval dan vechten of vluchten met aikido oefeningen.

Deze workshop is geschikt voor het voorgezet onderwijs: VMBO, MBO, HAVO en VWO.

De kosten van een Aikido &Techniek Workshop

Alle workshops worden u gratis aangeboden in het onderwijs door OTIB. De workshops zijn er in meerdere tijdvarianten en kunnen eventueel in overleg met u op maat gemaakt worden, bijvoorbeeld om in te passen en een programma of techniekweek op school.

Kijk op de website van OTIB voor reserveringen of meer informatie over deze drie bijzondere workshops Aikido & Techniek (en de algemene voorwaarden). Kijk daar in de agenda of de door u gewenste dag of week eventueel nog beschikbaar is.

Kies bewust voor een nieuwe richting en balans in leven en werk.

Wij halen samen het beste uit jou!

Maak een vrijblijvende afspraak