Over ons

Peter van Lier (1966) begint in het bedrijfsleven met werken op zijn 19de jaar in de functie van Postkamer medeweker. Na meer dan 25 jaar werkt hij in de functie van Programmamanager onder de directeur van een middelgrote dienstverlenende organisatie. In alle lagen van organisaties heeft hij wel gewerkt vanuit diverse functies. In 2001 komt Peter voor het eerst in aanraking met de krijgskunst aikido. Op 9 juli 2006 ontvangt hij zijn diploma Instructeur Aikikai Aikido, uitgereikt door de Dutch Aikikai Foundation te Amsterdam. In 2007 richt Peter van Lier de vereniging Aikido Groene Hart op waarmee het mogelijk wordt om zijn passie voor het Aikido met andere mensen regelmatig te delen.

In 2009 richt hij Aikido in Company op om ook het aikido gedachtengoed over te dragen aan het bedrijfsleven. Na zijn opleiding bij het Jungiaans Instituut te Nijmegen tot C.A.D.T. consultant, werd voor hem de relatie met het innerlijk, de beleving, het onbewuste, steeds duidelijker. De kant van de bewegingsfilosofie in het aikido komt voor hem centraal te staan. De weg van harmonie (de letterlijke betekenis van aikido) is voor hem een op een te koppelen aan het individuatieproces van C.G. Jung. In 2010 kiest Peter om zich fulltime met zijn passie bezig te gaan houden.

In 2011 slaagt hij voor zijn Rijkserkende diploma Leraar Martial Arts. In 2014 wordt Peter benoemd tot Opleidingscoördinator van de bond Aikido Nederland. Peter rondt zijn technische Aikido opleiding af eind 2016 met zijn behaalde yondan (vierde dan) examen. In 2021 slaagt Peter voor zijn titel ‘Master of Science‘ op het vakgebied Dieptepsychologie na zijn vijfjarige opleiding Jungiaans Analytisch Therapeut waar hij persoonlijke groei in Aikido vanuit de kern heeft beschreven in zijn afstudeeronderzoek “Aikido as a Road to Inner Development” met als eind conclusie dat De weg van harmonie (Aikido), De weg van de Held (Mythes) en Persoonlijke ontwikkeling (Individuatie) alle drie wegen zijn die leiden naar uw diepste zelf: KenU Zelve.

Kies bewust voor een nieuwe richting en balans in leven en werk.

Wij halen samen het beste uit jou!

Maak een vrijblijvende afspraak