Wat is het

Aikido is geboren uit de vraag hoe je jezelf kunt verdedigen bij een tegenstander die groter, sterker en meer ervaren is. Binnen het Aikido zijn de technieken middelen om de aanvaller te controleren of weg te werpen zonder deze geweld aan te doen. Feitelijk is er door de grondlegger een nieuwe revolutionaire vorm van budo gecreëerd. Hierin zitten vloeiende en praktische entrees, technieken en bewegingen waardoor er eigenlijk ook geen sprake meer is van het beschadigen van elkaar. Aikido is leren om ‘onder druk’ te blijven zoeken naar een geweldloze en frictieloze oplossing van een conflict.

Het bijzondere van aikido is dat door het beoefenen van deze bewegingsvorm je tevens innerlijke kracht en energie ontwikkelt. Iets dat in het westen maar bij weinigen bewust ontwikkeld wordt. En dat je daardoor een bron van levensvreugde in jezelf zult gaan ontdekken, die tevens inhoud en richting aan het dagelijkse leven kan geven.

Aikidoka’s trainen een speciale manier van denken, waarbij de geest niet gevangen wordt in een vast denkpatroon, maar constant in beweging blijft en van visie durft te veranderen. Niet statisch, maar dynamisch in termen van energie, activiteiten en cyclische processen. Aikido betekent groei en roept leven en vooruitgang op. De aikidoka streeft naar een intuïtieve vorm van bewustzijn of wijsheid. Hun beweging wordt dus niet van buitenaf opgelegd, maar wordt getraind vanuit een spontane kracht in zichzelf.

Kies bewust voor een nieuwe richting en balans in leven en werk.

Wij halen samen het beste uit jou!

Maak een vrijblijvende afspraak